Huden-fakta & myt

1.       Om man skulle ranka hudens värsta fiender, vilken toppar listan?

Åldringsprocessen, den kan vi aldrig komma ifrån hur väl vi än tar hand om huden minskar kollagenet och elastinet, som gör att huden förlorar sin lyster och spänst och vi får rynkor. 
Sedan är det solning och rökning. 90% av för tidigt åldrande beror just på solen.
Sol, yttre aggressioner, som avgaser vind, blåst och artificiellt ljus.

 

2.       Hur påverkar stress vår hudkvalitet?

Stress påverkar mycket, huden är verkligen själens spegel. Hur du mår på insidan visar sig på utsidan.  Det har stor betydelse för vissa hudsjukdomar, som exempelvis eksem, rosacea och i viss mån nässelutslag. Stress kan förvärra och förstärka symtomen.

 

3.       Hur stor påverkan har avgaser?

Avgaser påverkar vår hud! Det finns fullt av fria radikaler i föroreningar, vilka drar ned hudens vanliga försvar.

 

4.       Hur mycket påverkar vår kost huden?

Brist på vissa ämnen och vitaminer påverkar huden.C-vitamin brist ger blödningar i huden och man vet att D-vitaminbrist ger också sjukdomar i huden. 
Så brist på vissa ämnen påverkar huden negativt. Huruvida huden skulle svara positivt om man tillför väldiga överskott är mycket svårare att visa. Endast 20% från näringsämnena tillkommer huden.  Därför är det ju viktigt att vi får i oss bra näringsrikmat så den lilla procenten kommer till sin rätt.

 

5.       Har vi orimliga förväntningar på vad en kräm kan göra?

Ja. Vi människor är av den naturen att vi alltid söker lösningar utanför oss själva.Istället för att titta och tänka på vad vi själva gör och hur det påverkar.Vi hoppas på att ”prinsess” krämer ska trolla bort rynkor och att den där nya ögonkrämen på tv ska ta bort våra mörka ringar. Det är klart att en bra fuktkräm är A och O och hudvård anpassat till din egen hudtyp är viktigt. Men man måste vara realist. Mycket handlar om genetik, vi har i vårt dna redan innan vi föds koderna som kommer avgöra hur vårt hår och hud kommer vara. Sen kan vi ju sola och röka som förstör våra förutsättningar för en frisk och bra hud.

 

6.       Kan en kräm ta bort rynkor?

Nej. Inte rynkor som uppstått pga. åldrande och underliggande muskulatur.
Det kan uppstå torrhetsrynkor vid yttre påfrestningar på huden vid sol, vind, rökning och användning av uttorkande rengöring . Då kan en smörjande och återfuktande fuktkräm och peeling göra att den yttre strukturen på huden förbättras.

 

7.       Är det bättre med ”naturliga” ingredienser i en hudkräm?

Jag älskar allt onaturligt! Risken att man får allergier och överkänsliga reaktioner är större mot det så kallade naturliga ämnena. Att något är ”syntetiskt” Innebär helt enkelt att det är gjort på labb. Det är i slutändan samma molekyl som hamnar i burken, vare sig det är naturligt eller syntetiskt. Men om man framställer syntetiska ämnen på labb är de rena, man vet exakt hur molekylerna ser ut. Medan i de naturliga ämnena kan finnas föroreningar.¨Har man allergiska besvär kan man därför bli mer känslig av naturliga ämnen.
Om man är det minsta känslig, satsa på krämer med helsyntetiska ämnen.

 

 8.       Hur snabbt kan man se resultat av sina hudvårdsprodukter?

Effekterna tar MINST tre månader. Det är ett minimum. Beroende på att ett lager av huden omsätts på fem-sex veckor. Nerblekning av bruna fläckar/pigmentförändringar kan man nog redan se efter en månad. Vissa färsgskiftingar i huden, som har att göra med att man får en stimulering av blodkärlen, kan man se ganska omgående.
Sen finns det AHA-syror och där får man ju en snabb och rätt omgående effekt.

 

9.       Varför är det viktigt att upprätthåla användandet av en kräm?

Det är en förutsättning i grunden för bra en bra hud. Dels måste man ge den tid att fungera och, som allt annat, måste huden konturnerligt skötas om. Det är som ett hus man bygger - det måste också underhållas. Med vår miljö och klimat behöver huden hjälp på traven.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Schober

Åh vilket informativt inlägg! Att onaturliga ämnen oftast är bättre än de naturliga, var ju shockerande men kul att veta! =D

2010-10-05 @ 01:14:43
URL: http://schobersssmink.blogg.se/
Postat av: Y

helena rubinstein lash queen den brun svarta är en mascara för dej ;) iaf om man gåt på utseendet. :D Puss på dej.

2010-10-06 @ 20:20:40
Postat av: Yvette

helena rubinstein lash queen den brun svarta är en mascara för dej ;) iaf om man går på utseendet. :D Puss på dej.

2010-10-06 @ 20:21:13
URL: http://snakeeyesbitches.blogg.se/
Postat av: Yvette

Ja jag menade den leopard den är riktigt snygg..men vet inte heller hur bra den är ;) Jag laddade ner Ru Paul så har inte sett det på internet och vet inte om man kan heller. Sorry.

2010-10-07 @ 16:56:13
URL: http://snakeeyesbitches.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback