Way Bandy

Way Bandy(1941-1986) började i mitten på 60 talet att jobba på modellskola som make up lärare, därefter började han jobba för Charles of the ritz (ett sminkmärke som inte finns idag.) Efter det började han sminka till broadway och där banade hans karriär av på riktigt.
På 70-80 talet var han den mest anlitade make up artisten, och gjorde att yrket blev erkänt och lika viktigt som frisörer. Förr smnkade nämligen nästan alltid modellerna och artisterna sig själva
Han och fotografen FRANCESCO SCAVULLO gjorde alla omslag för Cosmopolitan i flera år tillsammans, Och sminkade för Vouge.
Han var högt aktad av alla stora stjärnor och ELISABETH TAYLOR sa om honom "Way is like an artist using a palette".  Han skrev boken "Designing your face" där han delade med sig av alla hans knep med ritade illustrationer, och "Styling your face" med sminktips för kvinnor OCH män!
Han var KEVYN AUCOINS stora idol och största inspirartion. ( kolla hans böcker de är illustrerade på samma sett som Ways)
Way gick bort i Aids 1986 i New york, Kevyn gick sorligt nog bort på samma sätt 2002.

Kolla in videoklippet här där han plockar och bleker bryn, och sminkar en modell. 3 timmar-1000 dollar! Dyyyrt även nu;)

Ska nog höja mina priser;D


, , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback